04
 

Ο Μικρός Πρίγκιπας έρχεται!
Το «Καλύτερο Βιβλίο του 20ου αιώνα» ζωντανεύει στη σκηνή
 
 
 «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το βιβλίο για μικρούς και μεγάλους με τα 140 εκατομμύρια πωλήσεις που ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Βιβλίο του 20ου αιώνα στην Γαλλία και  μεταφράστηκε σε 250 γλώσσες, έρχεται στο θέατρο από την Alpha Square και την The White Angel Company με αφορμή τα  70 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα.  Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ δημιούργησε ένα πρόσωπο-σύμβολο της αθωότητας, που θυμίζει σε όλους μας τον πλούτο που κρύβει μέσα του κάθε παιδί, και την ικανότητά του να βλέπει την ουσία της ζωής «με τα μάτια της καρδιάς».
 
Το ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα θα ενσαρκώσει η Μαρίνα Αργυρίδου ενώ ο Μάριος Κωνσταντίνου και η Αλεξία Παρασκευά θα υποδυθούν όλους τους χαρακτήρες που θα συναντήσει ο μικρός ήρωας στο μαγικό του ταξίδι στη Γη και στους άλλους αστεροειδείς.
 
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και μετάφραση Μελίνας Καρακώστα. Τα video animations του Αιμίλιου Αβραάμ που χρωματίζουν το σκηνικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα, όπως και τα κοστούμια που σχεδιάζει η Κρίστη Πολυδώρου, είναι όλα βασισμένα στα σκίτσα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ που αγαπήσαμε στις σελίδες του βιβλίου. Τους φωτισμούς υπογράφει ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου και τη μουσική ο Γιάννης Χατζηλοΐζου.
 
Το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα ξεκινά τον Σεπτέμβριο στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, με τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6.00 μ.μ. Τον Οκτώβριο θα δοθούν δύο παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.


Κινηματοθέατρο Παλλάς
Ρηγαίνης και Αρσινόης 
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Λευκωσία, Λευκωσία Κύπρος
Posted in: ReMagaTheatro3
Actions: E-mail | Permalink |